22 Jul 2016

Innovatie en Valorisatie

Innovatie en Valorisatie ondersteunt partijen bij het vraag gestuurd ontwikkelen en implementeren van bewezen effectieve zorginnovaties, waardoor de innovaties beter worden toegerust voor brede acceptatie en implementatie in de dagelijkse zorgpraktijk.

Het programma

 

In aanvulling op de onderzoeks- en thema gestuurde programmalijnen, is Innovatie en Valorisatie een meer vraag gestuurde programmalijn. Enerzijds, omdat de vragen uit het netwerk niet altijd passen binnen de andere programmalijnen, anderzijds omdat de doorlooptijd in de andere programmalijnen niet altijd aansluit bij de wensen en behoeften uit de praktijk. Daarnaast wordt ondersteuning geboden aan de andere programmalijnen, om de resultaten van onderzoek en ontwikkeling door te ontwikkelen tot haalbare business cases.

 

Lees verder

 

Voorbeelden van projecten


SJOBOKS

Laagdrempelig informatiesysteem dat tips geeft om alledaagse problemen op te lossen met eenvoudige hulpmiddelen en comfortproducten. Ontwikkeld voor de opleiding ergotherapie, leek het systeem ook handig voor bijvoorbeeld gemeenten. Er is een business plan gemaakt, en een ondernemer gevonden, die Sjoboks gaat vermarkten.

 

 

QWIEK MELODY

De muzikale motivator voor beweging werd samen met EIZT ontwikkeld en geoptimaliseerd door het MKB bedrijf Qwiek.

 

 

CROSSCARE

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties door het aanbieden van een zorgproeftuinsetting en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund. http://crosscare.eu/

 

Lees verder

 

 

PARO SOCIALE ROBOT IN DE OUDERENZORG

De resultaten van onderzoek naar interventies en effecten van sociale robots in de intramurale ouderenzorg leveren de basis voor zorgverzekeraars om de inzet van Paro in de zorgpraktijk te vergoeden.

 

Paulette_Wauben.jpg

 

 

 


 Paulette Wauben-Penris

Themaleider Innovatie en Valorisatie