26 Sep 2017
Omschrijving van

Unieke samenwerking tussen drie expertisecentra in Limburg

Op de grens met de zomervakantie 2017 hebben het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie van Zuyd, het Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie van Fontys en Zorgtechniek Limburg een overeenkomst getekend om te komen tot een strategische alliantie.

Namens het Expertisecentrum Innovatieve Zorg en Technologie van Zuyd, het Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie van Fontys en Zorgtechniek Limburg hebben respectievelijk Raymond Clement, Tjeerd de Jong en Ren Hendrix concrete afspraken gemaakt over vergaande samenwerking.

 

Al jaren is er een nauwe samenwerking tussen EIZT van Zuyd en Zorgtechniek Limburg. Sinds enige tijd is deze samenwerking uitgebreid met EGT van Fontys. De drie centra werken nu al samen bij de ontwikkeling van het AD-traject Zorg en Technologie en IZO (Innovatie van Zorgopleidingen en Zorg) met o.a. als doel het ontwikkelen van een nieuwe bacheloropleiding.

 

De drie centra willen samenwerken en daarmee kennis en ervaringen delen, maar ook projecten aanvragen en gezamenlijke bijeenkomsten organiseren.

 

Daarnaast gaan medewerkers van EGT en EIZT participeren in de onderwijsontwikkeling van Zorgtechniek Limburg en omgekeerd en wordt gezamenlijk inhoud en uitvoering gegeven aan maatwerktrajecten voor bedrijven en instellingen.