EIZT/ZTL voor onderwijs

Zorginnovatie en onderwijs gaan hand in hand. EIZT/ZTL bouwt daarom mee aan onderwijsprogramma’s die inspelen op kennis en kunde die voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe zorgconcepten nodig zijn.


MBO

OP MBO-niveau maakt EIZT/ZTL zich sterk voor een succesvolle implementatie van technologie in de zorg. Bestaande MBO-zorgopleidingen worden aangepast en nieuwe opleidingen worden ontwikkeld. Denk daarbij aan onder andere een opleiding tot zorgtechnicus. Voor medewerkers die nu bij zorginstellingen werken zijn er passende bijscholingsmogelijkheden. Voor VMBO-leerlingen is er praktische informatie over werken in de zorg van de toekomst. Met onze partners zoeken wij naar nieuwe mogelijkheden om (bestaande) technologie in te zetten in bijvoorbeeld begeleiding van studenten of bij de opzet van wijkleerbedrijven. Lees verder.

 

HBO

Op HBO-niveau ontwikkelen we masteropleidingen en Summer courses die zich richten op specialisten die zorginnovatie kunnen initiëren en bestendigen. Voorbeelden daarvan zijn een masteropleiding Innovation in Complex Care, een Europese masteropleiding Technology in Care, een Associate Degree Zorgtechnologie en diverse Summer courses Technologie en Zorg. Lees verder.