Associate degree Zorgtechnologie

 

Wil je na het behalen van je HAVO of mbo-diploma wel doorstuderen, maar lijkt een vierjarige hbo-bachelor je te lang? Twijfel je of een bacheloropleiding je ligt?

Dan kun je eerst onze Associate degree Zorg en Technologie volgen. Je hebt na twee jaar een wettelijk erkend diploma. Daarna kun je alsnog beslissen of je door wilt studeren om in maximaal 2 ½ jaar (150 studiepunten) een bachelor in de Verpleegkunde te behalen. De mogelijkheid om na het behalen van je Ad door te kunnen stromen naar een bachelor Engineering is nog in voorbereiding.

 

Als je tijdens je Ad Zorg en Technologie opleiding al een bijdrage wilt leveren binnen zorginstellingen of bedrijven waarbij (de ontwikkeling van) zorgtechnologie een belangrijke rol speelt of gaat spelen en je bruggen kunt bouwen en de taal van zorg én techniek wilt leren spreken en daarmee jouw collega’s en hun zorgvragers kan voorlichten en begeleiden bij de ontwikkeling van en het juist gebruik van technologie in de zorg? Dan heb je nu de mogelijkheid Associate degree (Ad) Zorg en Technologie te behalen. Je volgt een tweejarig programma op hbo-niveau dat in samenwerking tussen Zuyd Hogeschool , Fontys Hogescholen en de Limburgse ROC’s wordt aangeboden. De Ad Zorg en Technologie maakt geen deel uit van de numerus fixus van de opleiding Verpleegkunde.

 

Wat houdt de Ad Zorg en Technologie in?
Het Ad-programma leidt jou op om op het snijvlak van zorg en techniek, bij te dragen aan de verdere innovatie van zorgtechnologie, acceptatie en juist gebruik daarvan, door zowel zorgverleners als zorgvragers. Je bent bijvoorbeeld in staat om bij productontwikkeling, al in een vroeg stadium het perspectief van de beoogde doelgroep te integreren in het ontwerpproces. Je creëert daarmee de mogelijkheid om de werelden van techniek en zorg te verbinden en te overbruggen. Tijdens je opleiding worden de essentiële aspecten van zorg en zorgprocessen, welzijn, veiligheid en techniek en technische processen, in relatie tot zorgtechniek binnen de (langdurige) zorg uitgediept. De opleiding wordt aangeboden in deeltijd- en duale variant.

 

Wat kun je worden?
Met je Ad diploma Zorg en Technologie ben je een nieuwe aantrekkelijke speler in het beroepenveld van de techniek en zorg. Niet zomaar in een hokje te plaatsen. Doordat je diverse velden begrijpt en toepast in je denken en handelen, ben je breed inzetbaar. Je zult op het gebied van zorgtechnologie binnen je afdeling of organisatie het aanspreekpunt zijn om mensen bij elkaar te brengen om technologische zorginnovaties helpen waar te maken. Dit kan bijvoorbeeld als verpleegkundige op een afdeling met een speciaal aandachtsgebied, als stafmedewerker bij je organisatie, als medewerker bij overheidsorganisaties zoals bijvoorbeeld als hulpmiddelenadviseur, maar ook als technisch medewerker met bijzonder aandachtsgebied zorgtechnologie.
Bovenal ben je een vooruitstrevende pionier die zorgtechnologie binnen je eigen organisatie mee op de kaart kan zetten.

 

Voor meer informatie klik je hier.

 

Contact
Ruud de Clerck, ruud.declerck@zuyd.nl

T:06-28955297

 

Studie-informatie Centrum - T:088-989 30 00 - info@zuyd.nl

 

Kijk ook eens op
- Technology in Care 
- Innovaties in de Zorg 
- Associate Degree 

- Fontys