19 Jun 2018
Omschrijving van

Zorginnovatie.nl wordt geadopteerd door Health~Holland

​Vanaf 1 juli 2018 zal Zorginnovatie.nl onder de paraplu van Health~Holland verder gaan. Health~Holland is het uitvoerend bureau van de Topsector Life Sciences & Health (LSH), één van de negen Topsectoren die het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft aangewezen als een toonaangevende sector.

Health~Holland zet zich in voor vitaal functionerende burgers in een gezonde economie. Zij initiëren en stimuleren multidisciplinaire publiek-private partnerschappen om zodoende innovatie te versnellen. Hiermee versterken zij de (internationale) positie van de Nederlandse LSH sector om de maatschappelijke uitdagingen rondom preventie, zorg en welzijn aan te gaan.

 

Met Zorginnovatie.nl kan Health~Holland haar missie kracht bijzetten. Waar de Topsector LSH de middelen en het netwerk heeft om innovaties op te schalen, heeft Zorginnovatie.nl inzicht in aanwezige innovaties en ontwikkelingen op de markt. Zorginnovatie.nl is ervan overtuigd dat de adoptie door Health~Holland vele kansen biedt voor de doorontwikkeling van het platform en hiermee de meerwaarde voor innovators, zorginstellingen en andere zorginitiatieven vergroot. Binnen het ecosysteem van Zorginnovatie.nl zullen de huidige regiopartners overigens nog steeds betrokken blijven.

 

EIZT is als regiopartner betrokken bij Zorginnovatie.nl.