5 Jul 2018
Omschrijving van

Samenwerking Consortium Beroepsonderwijs met ZTL op het gebied van zorgtechnologie.


Zorgtechniek Limburg (ZTL) en het Consortium Beroepsonderwijs hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om lesmateriaal voor het thema zorgtechnologie via Digibib beschikbaar te stellen.

ZTL heeft als CIV van de Limburgse ROC’s een digitale leeromgeving ontwikkeld om studenten op niveau 2, 3 en 4 bekend te maken met de zorgtechnologie die zij in de praktijk van hun beroep tegen gaan komen. De leerinhouden zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen uit het werkveld én het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT) van Zuyd Hogeschool. De leeromgeving bevat realistische casuïstiek, projectopdrachten en verdiepingsstof, overzichtelijke verdeeld in thema’s. De leerinhouden zijn makkelijk te koppelen aan bestaande leerlijnen van zorg- en welzijsopleidingen, maar ook aan de keuzedelen.

De volledige digitale leeromgeving voor zorgtechnologie, voorheen uitgebracht als ZTL Academy, is voor studenten van scholen die zijn aangesloten bij het Consortium vanaf 1 september voor €25 verkrijgbaar in de Digibib.
ZTL zal, op verzoek van het Consortium, in samenwerking met EIZT en het werkveld de leerinhouden door-ontwikkelen en dus ook actueel houden.

Informeer bij het Consortium Beroepsonderwijs naar de mogelijkheden om de ZTL Academy toe te voegen aan de leermiddelenlijst.