10 Sep 2019
Omschrijving van

Nominatie RAAK Award 2019

Het project 'De kracht van het onbewuste leren 2.0'.

 

Het project ‘De kracht van het onbewuste leren 2.0’ van het lectoraat Voeding, Leefstijl en Bewegen van EIZT en Zuyd Hogeschool is genomineerd voor de RAAK-award 2019. Dit is de belangrijkste prijs in Nederland voor praktijkgericht onderzoek aan hogescholen. In totaal zijn zes projecten geselecteerd uit 26 inzendingen.

 

Kracht van onbewust leren


Mensen die een beroerte hebben gehad moeten vaak motorische handelingen – zoals lopen – opnieuw leren. In 'De kracht van het onbewuste leren 2.0' staat centraal hoe je onbewust (dus zonder verbale instructies) weer kunt leren lopen, bijvoorbeeld via technologische hulpmiddelen. Dit levert goede resultaten op, zeker voor mensen die ook hinder ondervinden op cognitief vlak na hun beroerte.

Aan het project zijn twee promotieonderzoeken verbonden waarvan een reeds is afgerond door Melanie Kleynen. Zij ontving hiervoor de WCF Proefschriftprijs 2019. Projectleider is dr. Susy Braun, lector Voeding, Leefstijl en Bewegen.

Op 28 juni 2019 vond het afsluitende symposium plaats van dit project. Kijk hier voor een beeldverslag van dit druk bezochte symposium. 

 

 

symposium_motorisch_leren.jpg

Over de RAAK-award

 

De RAAK-award is de belangrijkste prijs in Nederland voor praktijkgerichte onderzoek aan de hogescholen. De prijs is in het leven geroepen door het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Regieorgaan SIA), dat onderdeel is van de NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Regieorgaan SIA heeft als opdracht het versterken en vernieuwen van vraaggestuurd praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Onderzoek dat het toepassen van kennis in bedrijven, in de publieke sector en in het onderwijs van de hogescholen stimuleert. In 2018 won het onderzoek ‘Sociale robots in de zorg’ van het lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg van Zuyd al de publieksprijs en behaalde de derde prijs van de vakjury.

 

Publiek kan meestemmen

 

De RAAK-award is een vakjuryprijs en kent ook een publieksprijs. Voor de publieksprijs kan gestemd worden tot begin november. Ga daarvoor naar de Facebook-pagina van de RAAK-award. De winnaars worden donderdag 14 november bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse SIA-congres in Nieuwegein.

 

STEM HIER