4 Sep 2018
Omschrijving van

Nominatie RAAK Award ‘Sociale Robots in de Zorg’ 2018Bij robots denk je niet meteen aan een knuffelbaar zeehondje of een levensecht vriendje. Toch zijn dit de robots uit het onderzoeksproject Sociale Robots in de Zorg: van experiment naar zorgpraktijk. Gedurende het project onderzochten onderzoekers van het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Zuyd Hogeschool de afgelopen jaren de potentie, toepasbaarheid en het effect van sociale robots in de langdurige zorg. In 3 deelonderzoeken pakten onderzoekers samen met professionals uit de zorgsector implementatie- vraagstukken op en bestudeerden de effecten. In april 2018 is het project afgerond.

 

Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA

In praktijkgericht onderzoek werken hogescholen en de praktijk nauw samen met als doel het verbeteren van de beroepspraktijk en het hoger beroepsonderwijs. Daarmee levert praktijkgericht onderzoek van hogescholen een belangrijke bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke en economische vraagstukken. Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA zet zich in voor meer en nog beter praktijkgericht onderzoek door hogescholen.

 

RAAK Award

De RAAK-award biedt toonaangevend praktijkgericht onderzoek van hogescholen een podium. Met de prijs wil het regieorgaan de bekendheid en kwaliteit van het onderzoek aan hogescholen verhogen.

Op 2 juli sloot de aanmelding voor de RAAK-award 2018. Van de 23 projecten die op dat moment binnen waren heeft de jury er 6 genomineerd voor de RAAK-award.

 

STEM HIER