22 Jan 2019
Alt tekst van de afbeelding

Zorgtechnologie inzetten: hoe pak je dat aan?

Een uitdaging voor zorgprofessionals.

In het kader van de E-health-week (21 t/m 26 januari) organiseert EIZT/ZTL een themabijeenkomst voor zorgprofessionals over zorgtechnologie.  Het begrip E-health is voor velerlei uitleg vatbaar; wat is het eigenlijk precies? We kennen het Elektronisch Cliëntendossier, maar valt een zorgrobot of Zorg op Afstand daar ook onder? En hoe kan ik dat dan inzetten in onze organisatie? Er gebeurt zoveel op het gebied van zorgtechnologie dat veel zorgprofessionals het overzicht kwijt zijn. Tijd voor een moment van oriëntatie en (misschien) inspiratie.

 

In het Living Lab Zorgtechnologie in Roermond kunt u op dinsdag 22 januari 2019 een middag aan de slag rondom de inzet van technologie in de zorg. De bijeenkomst start met een presentatie over de ontwikkelingen en trends op het gebied van zorgtechnologie: wat is er allemaal beschikbaar en wat mogen we in de (nabije) toekomst verwachten?

 

Vervolgens kunt u zelf rondkijken en de aanwezige voorbeelden van zorgtechnologie zelf proberen (of laten demonstreren). Studenten van de opleiding Zorgtechnicus laten u graag zien en ervaren wat de inzet van technologie in de zorg kan betekenen.

Tot slot wordt u uitgedaagd om te kijken naar uw eigen werkomgeving: hoe kom ik tot een verantwoorde keuze voor de inzet van technologie in mijn eigen zorgomgeving? Onder deskundige begeleiding gaat u gestructureerd aan de slag. Een ervaring die u  met nieuwe inzichten en ‘bagage’ zult afsluiten.

 

De themabijeenkomst vindt plaats op dinsdag 22 januari van 13 tot 16 uur, in het Living Lab Zorgtechnologie aan de Kerkeveldlaan 1 in Roermond (gebouw Gilde Opleidingen). Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan door uw gegevens te mailen naar livinglab@rocgilde.nl

 

De organisatie is in handen van het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en technologie (EIZT) en Zorgtechniek Limburg (ZTL).