24 Jan 2019
Omschrijving van

Themabijeenkomst Zorgtechnologie

In het kader van de E-health week 2019 organiseerden EIZT en ZTL op 22 januari 2019 een bijeenkomst voor zorgprofessionals over zorgtechnologie.

De bijeenkomst vond plaats onder de noemer Zorgtechnologie inzetten: een uitdaging voor zorgprofessionals. Het doel van deze middag was de deelnemers een aantal handvatten aan te reiken en mee te geven die hun helpen bij het kiezen van zinvolle toepassingen.

 

De organisatie was in handen het van het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg technologie (EIZT), Zorgtechniek Limburg (ZTL) en LIME en werd verzorgd door Ton Pagen, programmamanager van ZTL en John Rietman werkzaam binnen het co-creatieteam van LIME en als docent-onderzoeker bij EIZT.

   

De aanwezige zorgprofessionals werden bij aanvang en ter inspiratie ondergedompeld in de huidige toepassingen en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van E-Health.

 

Vervolgens konden ze zelf rondkijken en de aanwezige voorbeelden van zorgtechnologie zelf proberen (of laten demonstreren). Studenten van de opleiding Zorgtechnicus lieten de aanwezigen zien en ervaren wat de inzet van technologie in de zorg kan betekenen.

 

Tot slot gingen de zorgprofessionals praktisch aan de slag met een aantal co-creatietechnieken. Ze kregen aan de hand van een tweetal casussen de opdracht om vanuit de behoefte van de cliënt of patiënt de weg te zoeken naar een geschikte zorgtechnologie. Dit met behulp van co-creatie tools als een Customer Journey, Day of a Life, Waarden Propositie Canvas en Empathy Mapping.

 

Op grond van de positieve reacties van de deelnemers mogen we spreken van een geslaagde middag.

 

 

Themabijeenkomst_jan_2019_2.jpeg