26 Jan 2017
Omschrijving van

Sjoboks: website met handige hulpmiddelen voor ouderen

Recent is ‘Sjoboks’ gelanceerd.
Een website met producten en hulpmiddelen die het leven van ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking een stuk aangenamer kunnen maken.
Handig voor thuis en onderweg.

Er bestaan veel handige producten en hulpmiddelen voor deze doelgroep.

 

Veel mensen weten dat echter niet, kunnen ze niet vinden of vragen zich af of zo’n product echt handig is. Op www.sjoboks.nl staat alle (onafhankelijke) informatie overzichtelijk bij elkaar, zodat mensen gemakkelijker keuzes kunnen maken. Het idee erachter is dat men minder snel hulp van professionals hoeft in te roepen en langer zelfstandig kan functioneren. Sjoboks vergroot de zelfredzaamheid van ouderen en mensen met een beperking door meer dan 300 oplossingen aan te reiken voor alledaagse problemen, thuis en onderweg.

 

Heel gebruiksvriendelijk

De site is heel gebruiksvriendelijk en geschikt voor mensen zonder computerervaring en voor mensen die slecht zien, horen of moeite hebben met lezen. De informatie over een oplossing – bijvoorbeeld in de badkamer of auto - bestaat uit een afbeelding, tekst met omschrijving, toepassing, tips, prijsindicatie en de plek waar het product te koop is. Bovendien is er vaak een filmpje over het gebruik van het product.

 

Ook handig voor gemeenten en zorgorganisaties

Sjoboks is ook een handige aanvulling op de reguliere zorgdienstverlening. De website kan als tool gebruikt worden tijdens het gesprek met de gemeente of door wijkverpleegkundigen en mantelzorgers om ouderen tips te geven. Sjoboks geeft eenvoudige en makkelijk te realiseren oplossingen. Bij complexe problemen is het advies van bijvoorbeeld een ergotherapeut noodzakelijk en volgt er eventueel een WMO-aanvraag.

 

Over Sjoboks

Sjoboks is een initiatief van Zuyd Hogeschool en EIZT/ZTL. Sjoboks is een onafhankelijk informatiesysteem en heeft geen winstoogmerk. Onderzoekers/ergotherapeuten van het lectoraat Ondersteunende Technologie in de zorg beheren de website samen met studenten van de opleiding Ergotherapie.

 

Kijk voor meer informatie op www.sjoboks.nl of neem contact op met Edith Hagedoren of Jeanne Heijkers of via telefoonnummer 088-0272120.