7 Mar 2017
Omschrijving van

Qbi genomineerd voor beste zorginnovatie 2017


Recent heeft EIZT het bedrijf Qineto met de Qbi voorgedragen voor de Zorginnovatieprijs 2017.

 

De Qbi – een innovatief zorgproduct ontwikkeld door het Limburgse bedrijf Qineto – is een van de tien genomineerden voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2017.
De robotbal, die wordt bestuurd middels heup-, arm of rompbewegingen van een gebruiker, is uit de 109 inzendingen geselecteerd als een van de beste zorginnovaties van Nederland.
Tot 9 maart kan er via de website healthvalleyevent.com/zorginnovatieprijs-stemmen worden gestemd op de genomineerde producten.

 


Qbi_logo_R.jpg

 

De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om innovaties in de zorg- en welzijnssector te steunen. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, schaalbaarheid, kwaliteit en efficiëntie. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de slotshow op het Health Valley Event op 9 maart in Nijmegen. Als Qineto de prijs wint, ontvangt het bedrijf een bedrag van 15.000 euro.

 

Qbi
De Qbi registreert lichaamsbewegingen van gebruikers met een ingebouwde camera en stuurt daarmee een fysieke bal aan die de bewegingen volgt. Senioren kunnen hiermee onder andere hun balans en coördinatie tijdens een revalidatietraject verbeteren. Tijdens de ontwikkeling van Qbi heeft Qineto nauw samengewerkt met meerdere zorgorganisaties en zorgprofessionals in Nederland. Op verschillende locaties van deze zorgorganisaties is Qbi tijdens verschillende proeffasen door fysiotherapeuten, beweegagogen en activiteitenbegeleiders getest. Zorgcentrum Op den Toren in Nuth, onderdeel van Cicero Zorggroep, heeft in januari de eerste Qbi in gebruik genomen. Daarna volgden al gauw Envida en Meander.

 

Qineto

Qineto ontwikkelt interactieve zorgproducten met een brede toepassing die gericht zijn op revalidatietrajecten en de ouderenzorg. Door de link te leggen tussen de game-industrie en fysiotherapie ontwerpt Qineto producten die bijdragen aan een spoedig herstel na bijvoorbeeld een operatie en een vitalere levensstijl onder senioren.

 

Qinetologo_R_NEW.jpg