13 Jun 2017
Omschrijving van

Consortium beroepsonderwijs kiest voor samenwerking met ZTL inzake keuzedelen Zorg & technologie


Het Consortium Beroepsonderwijs ontwikkelt voor het MBO opleidings- en examenproducten voor de domeinen Zorg, Welzijn, AG en Techniek, en Creatieve Industrie.

 

In Zorgtechniek Limburg (ZTL) vinden zij een partner die actuele digitale content ontwikkelt en beheert op het gebied van zorgtechnologie.


De digitale leeromgeving 'ZTL Academy' biedt voor het basis- en profieldeel van de zorg-en welzijnsopleidingen onderwijsmaterialen in de vorm van casuïstiek, een kennismagazijn en projecten.

 

Daarnaast biedt de ZTL Academy content voor de keuzedelen op het gebied van Zorg en Technologie voor niveau 2, 3 en 4. ZTL heeft de content van haar keuzedelen nauwkeurig afgestemd op de examenproducten van het Consortium, waardoor deze goed naast elkaar zijn te gebruiken.

 

De onderwijsproducten van ZTL worden vorm gegeven en onderhouden door een ontwikkelgroep bestaande uit ter zake deskundige docenten van de drie betrokken ROC's (Gilde Opleidingen, ROC Leeuwenborgh, Arcus College), medewerkers van EIZT, het Expertise Centrum Innovatie Zorg en Technologie van Zuyd Hogeschool en diverse ervaringsdeskundigen op het gebied van zorgtechnologie vanuit het werkveld.


Binnenkort (bij de start van het nieuwe schooljaar) kunnen ROC's ervoor kiezen om de ZTL Academy via Digibib van het Consortium aan studenten beschikbaar te stellen. Niet leden van het Consortium kunnen dit rechstreeks via ZTL aanvragen.

De kosten van de ZTL Academy licenties zijn hetzelfde, namelijk  25 euro per keuzedeel per jaar.


Meer informatie? j.warnier@leeuwenborgh.nl