6 Jun 2016
Omschrijving van

SBS 6 - Innovatie binnen de zorg is noodzakelijk.

Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een bepaalde vorm van zorg.

Om in de toekomst zorg op een hoog niveau te kunnen geven is innovatie en samenwerking noodzakelijk. Momenteel zijn er al diverse innovaties beschikbaar die het leven van cliënten in een zorginstelling prettiger maken.

 

Tijdens de uitzending van het TV programma Samen Sterk bij SBS 6 ging presentatrice Angela van den Broek in gesprek met Luc de Witte van EIZT (Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie) en gaat langs bij Daelzicht, een instelling voor verstandelijk gehandicapten, en Cicero Zorggroep, een instelling voor ouderen en mensen met een beperking, waar zij alles over deze innovaties leert.

 

Alles over innovaties binnen de zorg was op zaterdag 11 juni 2016 te zien in de uitzending ‘Zorg’ van Samen Sterk; Samen Sterk is een televisieprogramma waarin getoond wordt hoe we als land, als zorgverlener en als cliënt samen sterk kunnen staan. Of het nou gaat om gezinsbegeleiding, langer thuis blijven wonen, een kunstmatige knie, acupunctuur of zelfs een operatieve ingreep: door samen naar oplossingen en antwoorden te zoeken, kunnen we er samen voor zorgen dat we de toekomst sterker tegemoet treden. Niemand hoeft dit alleen te doen en voor iedereen is er een oplossing mogelijk. In Samen Sterk komen al deze oplossingen voor vaak actuele vragen en situaties aan bod.

 

Kijk hier voor de uitzending