5 Jul 2018
Omschrijving van

Eerste geslaagden opleiding ZorgtechnicusOp 11 juli ontvangen de eerste 11 studenten van de opleiding Zorgtechnicus hun diploma. Deze eerste lichting is in 2014 gestart en heeft, samen met de docenten van het Techniek College van Arcus/Leeuwenborgh, hard gewerkt om deze nieuwe opleiding vorm te geven. Daarbij is nauw samengewerkt met de collega’s van Gilde Opleidingen in Roermond, waar volgend jaar de eerste geslaagden verwacht worden.

 

De studenten hebben in het laatste halfjaar van hun opleiding bij verschillende bedrijven gewerkt aan hun Proeve van Bekwaamheid. Daarbij hebben ze zich o.a. bezig gehouden met prototyping van meetinstrumenten, het onderzoeken en vernieuwen van kwaliteitszorgprocessen en het finetunen van zorgoproepsystemen. Meer dan de helft van de studenten heeft intussen een baan in de zorgtechnologie. De rest gaat doorstuderen aan het HBO.

 

Natuurlijk zijn wij bij EIZT/ZTL ontzettend trots op zowel de studenten als de docenten die deze prestatie geleverd hebben. De opleiding Zorgtechnicus is intussen uitgegroeid tot een volwaardige opleiding met een eigen MBO-crebo en staat nog steeds vol in de belangstelling van andere ROC’s en het bedrijfsleven. Het is één van de eerste cross-over-opleidingen van Nederland, die vrijwel naadloos aansluit bij de behoefte van de arbeidsmarkt.