23 Jan 2018
Omschrijving van

E-health week 2018 - Personal Health Train

LIME wil graag aandacht vragen voor het feit dat er vanaf 2020 nieuwe wetgeving komt rondom het beheren en delen van persoonlijke medische gegevens.

  

In de E-health week (22-26 januari 2018) willen wij proberen mensen hiervan bewust te maken vanuit verschillende invalshoeken.

Dat gaan we tijdens de E-health week doen door interviews en video’s over dit onderwerp te publiceren.

 

Graag vragen wij uw aandacht voor het eerste onderwerp Personal Health Train van LIME

 

We leven in een digitaal tijdperk waarin het delen van informatie sneller gaat dan ooit. Helaas laat juist binnen de zorg de uitwisseling van medische data veel te wensen over, waardoor zorg niet altijd optimaal kan worden afgestemd op de persoonlijke situatie van de zorgvrager. Wij willen ervoor zorgen dat zorgvragers, zorgprofessionals en onderzoekers in de toekomst snel en eenvoudig over de juiste gezondheidsdata kunnen beschikken en deze probleemloos met elkaar kunnen delen.

 

PHT gaat een patiëntportaal ontwikkelen voor Zuid-Limburg: de Personal Health Train. Gezondheidsdata worden hierin volgens een vast format opgeslagen en zijn op ieder moment beschikbaar. Bovendien kunnen alle betrokken partijen elkaar snel en makkelijk raadplegen en adviseren. Handig en noodzakelijk, zeker bij het oplossen van complexe problemen.

 

Wilt u meer weten over Personal Health Train? Bekijk dan de informatievideo.