30 May 2017

Roadshow Technologische Hulpmiddelen in de zorgUit diverse gesprekken die Zorgtechniek Limburg (ZTL) en het Expertise centrum voor Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT) met cliënten, mantelzorgers en zorginstellingen hebben gevoerd, blijkt dat zij onvoldoende op de hoogte zijn van welke hulpmiddelen en zorgtechnologie er is die hen ondersteunt om langer zelfredzaam te zijn. Daarnaast geeft men aan dat de route om aan deze hulpmiddelen te komen en welke vergoed worden onduidelijk zijn.

ZTL en EIZT organiseren in samenwerking met het Huis voor de Zorg voor het tweede jaar op rij de roadshow Technologische hulpmiddelen in de zorg. Het doel is om cliënten, mantelzorgers en andere geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met diverse hulpmiddelen en zorgtechnologie door middel van een markt waar diverse bedrijven hun producten presenteren. Het gaat daarbij niet alleen om het concreet kunnen ervaren wat hulpmiddelen voor hen kunnen betekenen, maar ook om het geven van specifieke informatie m.b.t. gerelateerde vragen.

De Roadshow bestaat uit een marktgedeelte, waarin we aan producenten/leveranciers de gelegenheid bieden om hun aanbod te presenteren en deelnemers hulpmiddelen kunnen ervaren. Daarnaast worden er workshops georganiseerd waarin deskundigen dieper ingaan op specifieke onderwerpen over thema’s als ‘de toekomst van technologie in de zorg’, ‘hoe maak ik mijn huis toekomstbestendig?’, ‘welke hulpmiddelen heb ik in mijn specifieke situatie nodig’ en ‘zorg via apps, het kan echt’.


Deze Roadshows gaan plaatsvinden op diverse locaties in Limburg.

De eerstvolgende Roadshow vindt plaats op dinsdag 30 mei 2017 bij de gemeente Landgraaf, Burgerhoes, Sweelinckplein 1, Landgraaf. Tijd: 13:00 uur - 16:00 uur